Human slakt för Fido?

När gamla Fido blivit gammal och det är dags för honom att “flytta ut på landet” så tar de flesta honom till veterinären. Den snälla personalen där håller honom lugn, klappar honom och kanske säger några lugnande ord medan de ger en spruta med lugnande medel.
I väntan på att den ska ge effekt får Fido mer klappar och gos, kanske lite godis t.om.
Efter 20 minuters gos får Fido en till spruta och somnar lugnt och fint in.

En trött trogen vän som mjukt somnar in. 

(Fotograf: Malin Jonasson)

 

Låter kanske lite omständligt, eller hur? Varför inte använda någon av de enklare metoder som finns, de brukar ju ändå anses vara schysta och humana.

Varför inte avliva hundar i en tom betonglokal med bultpistol i huvudet och sen hänga upp dem och skära halsen av dem som vi gör med kor och tjurar?

En ung individ som hastigt töms på allt blod genom att hjärtat pumpar ut allt genom den uppskurna halsen.

(bildcredit: Djurfront Örebro)

 

 

Eller för att vara mer effektiv och avliva flera hundar samtidigt så varför inte bara trycka in dem i en bur och gasa dem innan kniven dras genom halsen. 1 minuts dödsångest och brännande lungor är väl ingen fara för lilla Fido? Det räknas ju inte som onödigt lidande för miljontals grisar.

Blir det för krångligt och dyrt att hantera gasen? Då finns ju alltid möjligheten att hänga upp Fido i bakbenen direkt, utan bedövning, och doppa hans huvud i strömförande vatten. Då känner han antagligen inget när halsen skärs upp. Inget problem att döda kycklingar, grisar och fiskar så.

Är Fido fortfarande en liten valp så är alla dessa metoder onödiga, dunka hans huvud i golvet bara, det är helt godkänt sätt att göra. Så länge grisen eller kycklingen är tillräckligt liten.

Så varför duger dessa metoder för djuret på din tallrik och inte djuret i ditt knä?