Kosläpp, grisläpp och minksläpp torkar inte bort djurens tårar

Kossornas glädje över att få komma ut i solen får alla i publiken att jubla. Kosläppen har blivit djurindustrins stora PR-jippon som får allmänheten att blunda för djurens grymma verklighet.

De flesta grisar, hönor och minkar släpps aldrig fria eftersom det inte ger någon ekonomisk vinning. De är många gånger fler än kossorna. Jag tänker på deras eviga fångenskap och gråter när jag ser ett kosläpp.

Kossan släpps visserligen ut en kort liten stund. Men efter permissionen blir hon inlåst igen och tvingas leva huvuddelen av sitt liv i en extrem tristess. Det är slaveri. Jag är emot det idag, imorgon och för alltid och vill inte att det legitimeras.

En kossa i kalvmjölkindustrin får bara leva i fem år innan hon dödas på grund av minskad mjölkproduktion. Då är hon fortfarande en tonåring. En kossa kan nämligen bli 25 år gammal. Det är dödsstraff. Jag är emot det i alla tider och överallt och vill inte att det grönmålas.

Inom kalvmjölkindustrin tas den stackars kalven ifrån sin mamma efter födseln av ekonomiska skäl. Det är barnmisshandel. Jag är emot det på alla platser och närhelst det sker och vill inte att det förskönas.

Gå absolut inte på kosläpp, legitimera inte kalvmjölkindustrin och viktigast av allt: Bli vegan och drick inte kalvmjölk!

Foto Jo-Anne McArthur