Stark civilisationskritik från Malin Ernman

Nyligen publicerades Malin Ernmans och Svante Thunbergs bok Scener ur hjärtat som på ett lysande sätt lockar till läsning om vår planet i kris genom avslöjanden om kändisens privatliv. Dessutom ger den en stark insikt i hur ett kaotiskt vardagsliv med diagnoser och starka personer långt utanför normen kan se ut.

Vi får i boken på ett kärleksfullt sätt lära känna parets fantastiska döttrar, som kämpar sig igeno en vardag där exceptionella människor inte får plats. Döttrarnas och föräldrarnas kamp för överlevnad och livskalitet illustreras med tänkvärda ögonblicksbilder av möten med läkare, pedagoger och ett samhälle som saknar både kunskaper och tid för dem.

De personliga inblickarna varvas med fakta om vår pågående klimatkris och hur den hanteras. Malin Ernman använder sitt kändisskap på ett ypperligt sätt för att lyfta fram de orhörda lögner som kännetäcknar klimat-debatten. Svantes Thunbergs trötta konversation med en förläggare som vill ha paret med i en hoppfull bok om klimatet och hela familjens förtvivlan över samtliga partiers lögner i partiledardebatten är tydliga bilder av den klimatångest fler och fler av oss känner.

Att veganismen är en självklar del av den klimatanpassning som krävs av och rekommenderas för alla är uppfriskande. Här ljugs inte om “bra kött” utan det är raka puckar som gäller rakt igenom!

Rekommenderas varmt, speciellt inläsningen som Malin Ernman själv har gjort.