Cirkelargument från jägare

Antalet vilda djur på vår planet har minskat med hälften sedan 1970, så alla borde vara överens om att dra i nödbromsen NU, stoppa dödande och ta vara på de vilda djur som finns kvar. Speciellt i Sverige, som skryter om världens bästa djurskydd.

I år, 2017, har landsbygdsministern startat en kampanj för att exportera svenskt viltkött till Asien. Länsstyrelser har beviljat extra jakt på trana, björn, gås, lo, säl, kråka, vildsvin, räv, fisktärna, ejder, kaja, bäver, järv med flera offer. Jakt med blykulor är fortfarande lagligt, trots att de inte bara är dödliga för offret utan även förgiftar naturen. Nyligen tilläts jakt med mörkerkikare och elektronisk bildförstärkare. Utöver all laglig jakt kommer ständigt nya avslöjanden om utbredd organiserad illegal jakt.

Jägare hävdar att jakt behövs för att skapa balans: Om inte miljontals vilda individer dödades varje år i Sverige skulle vargar äta människor, rådjur blockera vägarna, vildsvin äta upp grödorna, sälar tömma haven på fisk och dessutom skulle det bli fågelbajs överallt!

I själva verket är det vi människor som är problemet. Att döda har aldrig någonsin under mänsklighetens historia varit en lösning på några problem, tvärtom!

Läs mer: