FIRA EN JUL UTAN MORD OCH LIDANDE I ÅR.

Det börjar närma sig jul och nyår. Två högtider som för många människor innebär glädje, kvalitetstid med familjen och god mat. Många vill passa på att unna sig och sina nära och kära presenter och godsaker… men väldigt få tänker på att djuren inom djurindustrin också har familjer. Att de också har känslor. Att DE får betala priset för DIN konsumtion av animalier.

Bakom varje köttbit, sillburk, mejeriprodukt och ägg finns en livstid av lidande. En livstid av misär. En livstid av förtryck. Vill du att dina pengar ska finansiera detta? Vill DU vara orsaken till dessa djurs lidande och död? Vill du verkligen det?

Just inför högtider, familjemiddagar och sammankomster är många rädda för att vara ”jobbig”, och för att skapa dålig stämning kring matbordet. Därför är många tysta och äter det som bjuds eller gör “undantag”. Men vad är egentligen viktigast? Folks bekvämlighet eller djurens rättigheter? Vad är egentligen jobbigast? Att ses som jobbig, eller att leva hela sitt liv i fångenskap? Vi måste våga att ta konflikten. Hur jobbigt det än är så är det vår SKYLDIGHET.

Jag har hört alla ursäkter. Jag har hört alla försök till rättfärdiganden… och jag är trött på att höra dem.

Det finns inga bra ursäkter för att bidra till djurförtryck och utnyttjande av djur. Speciellt inte nu. Inte 2017. Vi lever idag i en värld fylld av alternativ till djurprodukter. Du kan idag få allt ifrån skinka, korvar och matlagningsgrädde till glass, godis och kakor, helt veganskt. Det finns miljontals andra saker vi kan äta istället för djurprodukter, som dessutom är bättre för både miljön och vår hälsa.

Det är inte svårt. Det behöver inte vara dyrt, och det är inte mindre gott. VÅGA bryta traditioner. VÅGA säga nej till animalier. VÅGA stå upp för djuren. Bidra inte för djurförtryck.

Fira en vegansk jul och nyår i år (…och alla år framöver)!

———————————————–

Veganska jul och nyårs recept: