Marcus Holmgren – en extrem djurutnyttjare

De flesta som diskuterat veganism på nätet har stött på Marcus Holmgren. Han är en aktiv förespråkare för status quo och för alla typer av (svenskt) djurutnyttjande. Desutom har han oerhört hårt kritiserat samtliga djurrrättsorganisationer och även de allra mest fredliga aktivisterna. Han har upprepade gånger och i detalj anklagat djurrättare för terrorism, mordhot och mycket annat. Den här videon sprids nu på nätet, där han själv avslöjas med skrämmande tydlighet.

LRF, Svensk Mink och Marcus Holmgren själv har kommit med motstridiga uppgifter om videons äkthet:

  • Den sägs vara dubbad
  • Det sägs att det inte alls är han i videon.

Varken LRF, Svensk Mink eller Marcus Holmgren har tagit tillfället till akt att ta avstånd från tidelag, sexuellt utnyttjande av djur för njutning. Det är inte så konstigt eftersom deras ekonomiska verksamhet kräver inseminering, sexuellt utnyttjande av djur för ekonomiska ändamål.

I god källkritisk anda bör man naturligtvis ställa sig följande frågor om den här videon:

  1. Är det här rimligt? Ja, han utnyttjar djur på alla sätt, varför inte också detta?
  2. Vem vinner på att detta sprids? De djur som slipper utnyttjas när Marcus Holmgren får djurförbud. De djur som slipper utnyttjas när alla branscher som bygger på att djur hålls i fångenskap förbjuds.
  3. Vad kan ligga bakom? Naturligvis är det en tragisk sjukdom som understöds av ett sjukt system där en man med såna böjelser får ha makt över oskyldiga varelser.

Vi kommer naturligtvis följa utvecklingen och ser fram emot en rättgång där de båda parterna kan få yttra sig och framföra fakta och bevis.

Länkar: