Förmänskliga korna

Jag frågade en djurskyddskontrollant hur hon förhåller sig till det etiska dilemmat i att vi skiljer nyfödda kalvar från sina mödrar i mjölkindustrin. Hon svarade samma sak som jag hört från flera olika mjölkbönder; om man bara skiljer dem tidigt, någon timme efter födseln, så märker inte mamman så mycket. Jag påpekade att banden mellan mödrar och deras ungar ju är bland det starkaste som finns.
Då fick jag höra att ”Ni veganer, ni förmänskligar djuren och det är inte bra. Ni sätter mänskliga känslor och värderingar på djuren”.
Okej. Så jag påstår att kor inte bör insemineras systematiskt och avlas till att producera onaturliga mängder mjölk. Jag påstår att korna gång på gång inte vill bli skilda från sina kalvar för att i stället mjölkas av en robot, så att mjölken som skulle varit till kalvarna kan säljas i form av olika mejeriprodukter till människor. Och jag påstår också att kon har en inneboende vilja att leva och inget intresse i att bli dödad vid ungefär 4-5 års ålder.
Men det jag gör då, det är tydligen att förmänskliga korna.

Varför blir veganer anklagade för att förmänskliga djuren, medan det faktiskt är mjölk- och köttlobbyn själva som gör det i allra största utsträckning? Bara besök t.ex. ”Bregottfabriken”s instagramkonto. På julen sjunger korna julsånger (obs. Det är gröna ängar och soligt fortfarande på julen). Korna i bregottfabriken är också väldigt intresserade av att flörta och dejta; de kör med nätdejting, de är väldigt aktiva på Tinder och korna dejtar även över Skype. Korna tar selfies i Bregottfabriken, de tar studenten, de pussas under misteln, de julstädar, går på påskäggsjakt, ja, det verkar inte finnas någon hejd på det bisarra förmänsklignadet av korna i bregottfabriken.
Se igenom den strategiska marknadsföringen som djurindustrierna håller på med! De vill upprätthålla status que, fortsätta utnyttja och tjäna pengar på djuren, och de göra allt för att få din tillåtelse. Låt dig inte luras av deras lögner och propaganda. Köp växtbaserat och ta avstånd från djurförtryck.

Bild från http://www.weanimals.org/