Polis maktlös inför militanta djurbönder

Militanta grupper invaderar våra europeiska storstäder och går till angrepp mot polis och egendom. Höbalar sätts i brand, djur släpps lösa på gatorna och byggnader besprutas. Detta händer om och om igen med några månaders intervall.

Horder av protestanter tar med sig maskiner som normalt inte får framföras på gatorna, och polisen står maktlös bakom masker och sköldar. Rena krigsscener utspelar sig när röken sprider sig och stridsropen ekar över gatorna.

Måndagen den 23/1 i år attackerade hundratals bönder EU-parlamentet i Bryssel för att kräva högre mjölkpriser. Man satte eld på torrmjölk mitt på gatan, brände bildäck, sköt signalbloss med slangbella, blockerade vägar och sprutade komjölk över parlamentsbyggnaden, poliser och förbipasserande. Ingen arresterades, och protestanternas krav fick mycket press-utrymme.

Förra gången en liknande räd genomfördes lyckades mjölkbönderna få ut 500 miljoner EUR i extra specialstöd. Organisationen Sveriges Mjölkbönder är medlemmar i den grupp som organiserar offensiven.

Tänk om någon annan intressegrupp hade gjort något liknande. Veganer, sjuksköterskor, muslimer, miljömedvetna … Är det inte dags att stoppa miljonrullningen till det här vansinnet?